Grote diversiteit aan huid- en oedeemtherapieën in Eindhoven

Maak een afspraak

Welk huidprobleem u ook heeft, in Skinlab Eindhoven Huid- en Oedeemtherapie bieden we een grote diversiteit aan behandelingen. Er is (bijna) altijd wel een behandeling die voor u werkt. Mocht dat toch niet het geval zijn, dan kunnen we u ook doorverwijzen. We werken op verwijzing van uw huisarts of medisch specialist. Natuurlijk kunt u ook zelf contact met ons opnemen. Als blijkt dat behandeling inderdaad noodzakelijk is, nemen wij – indien nodig – contact op met uw arts.

Bekijk onze prijslijst

Huidanalyse next level 

Met de OBSERV 520 kunnen we heel mooi een kijkje nemen in de diepere huidlagen van ons gezicht.

Door gebruik te maken van zes verschillende lichtmodi kunnen we dit heel mooi voor u vastleggen.

Zo maken we inzichtelijk wat er zich afspeelt in onze huid.

Deze technologie geeft ons inzicht in:

 • Poriestructuur

 • Diepte en aanwezigheid van lijntjes en rimpels

 • Zonschade

 • Roodheid

 • Talg

 • Vochtgehalte

Zo kunnen we een ideaal behandelplan opstellen dat geheel afgestemd is op uw eigen huid. Daarnaast kunnen we de verschillende sessies naast elkaar leggen om de vooruitgang van uw huid in beeld te brengen. Wilt u nou ook graag eens een kijkje nemen in uw diepere huidlagen, bel dan snel voor een afspraak.

Acnetherapie

Acne is één van de meest voorkomende huidaandoeningen. Het is een chronische ontsteking van de talgklier. Acne komt daarom het meest voor op plaatsen waar veel talgklieren zitten, zoals in uw gezicht, op uw rug, borst en schouders.

 

Deze aandoening is voor de patiënt vaak vervelend en wordt ervaren als zeer storend, in sommige gevallen kan dit zelfs leiden tot psychosociale problemen.

Er bestaan verschillende vormen van acne. De huidtherapeut bekijkt na het intakegesprek uw huid en stelt een behandelplan voor u op.

Veelal zal de behandeling bestaan uit een dieptereiniging van de huid door middel van glycolzuur of een biologische peeling.

 

Vervolgens zullen de pustels (puistjes) op een steriele wijze leeggemaakt worden en de comedonen (mee-eters) verwijderd worden. Soms is het gebruik van aanvullende en ondersteunende medicatie noodzakelijk.

 

We geven ook thuisadviezen om de huid op een juiste manier te reinigen en te verzorgen.

Camouflage

Camouflagetherapie bestaat uit het minder zichtbaar maken van storende huidkleurverschillen. We verdoezelen de verschillen door middel van camouflagecrèmes die veeg- en watervast zijn.

Voorbeelden van storende kleurverschillen van de huid zijn onder meer:

 • Wijnvlekken

 • Littekens

 • Vitiligo

Bij deze camouflagetherapie proberen we de aangedane huid op een zo natuurlijk en onopvallend mogelijke manier te camoufleren. Als de juiste kleur is gevonden leren wij u zelf de camouflage aan te brengen. Zo kunt u, indien gewenst, dagelijks zelf uw huid camoufleren.

Coagulatie

Met coagulatie kunnen we verschillende huidproblemen zoals roodverkleuringen, steelwratjes en ouderdomswratten verwijderen.

 

We maken hierbij gebruik van stroom en een dunne naald. Doordat de stroom door de naald gaat, ontstaat er warmte. Deze warmte zorgt er bijvoorbeeld voor dat een verwijd bloedvaatje dichtgebrand wordt.

 

Voor de steel- en ouderdomswratjes maken we gebruik van de Zapper. Hiermee kunnen we deze onschuldige huidaandoeningen gemakkelijk en snel verwijderen.

Met de Zapper wordt de goedaardige huidaandoening voorzichtig weggebrand. Dit wordt vooral toegepast bij ouderdomswratten.

Skinpen (Microneedling)

De skinpen is nieuw in Skinlab Eindhoven Huid- en Oedeemtherapie. Het is een zeer effectieve manier om de huid een oppepper te geven. Ook kunnen we hiermee de vervelende littekentjes te lijf gaan die op uw huid kunnen achterblijven in de vorm van rest-acne.

 

De skinpen maakt gebruik van kleine vibrerende naaldjes die kleine kanaaltjes in uw huid maken. Hierna zal de huid zich op een natuurlijke wijze herstellen en wordt de aanmaak van collageen versneld.

Het herstelproces heeft tijd nodig. Na twee tot vier weken zal het resultaat geleidelijk zichtbaar worden.

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk voor verschillende doeleinden, zoals tegen:

 • Verslapte en verouderde huid

 • Fijne lijntjes en rimpeltjes

 • Specifieke lijntjes boven de lip

 • Vergrote poriën

 • Striae

 • Littekens

Elastische kousen

Therapeutische elastische kousen, beter bekend als steunkousen, krijgt u bij spataderen, trombose, vochtophopingen en oedeem. Bij zwangere vrouwen worden steunkousen ook regelmatig preventief aangeraden. Een elastische kous hoeft niet altijd op maat gemaakt te worden. De kousen zijn er in diverse soorten, maten en kleuren, ook in confectiematen.

 

Wij adviseren u graag bij de juiste keuze van een therapeutisch elastische kous. Daarvoor hebben we wel uw maat nodig om te zien of u in aanmerking komt voor een confectiemaat of dat het maatwerk wordt.

Elektrische epilatie

Overbeharing is een veel voorkomend probleem bij zowel mannen als vrouwen. In Skinlab Eindhoven Huid- en Oedeemtherapie heeft u de keuze uit verschillende behandelingen om dit probleem permanent aan te pakken.

 

Eén daarvan is elektrische epilatie. Hierbij werken wij met een heel klein naaldje die we in het haarzakje laten zakken om het elektrisch te vernietigen.

IPL / Laser definitief ontharen

Met behulp van een IPL of een laserbehandeling helpen we u definitief van uw ongewenste haargroei af.

 

Beide technieken richtten zich op het pigment van de haarwortel. Door middel van lichtstralen wordt er een bundel energie in uw huid ingebracht die door de haarwortel wordt aangetrokken. Deze energie zet zich om in warmte waardoor het haarzakje wordt vernietigd.

 

Aangezien de behandeling afhankelijk is van lichtabsorptie in het haarpigment en het pigment van de huid, is de behandeling het meest effectief bij donkere haren in combinatie met een lichte huid. Onze systemen zijn veilig om verschillende huid- en haarkleuren te behandelen. Zo kan de intensiteit van de straal worden aangepast op elk huid- en haartype. 

 

Na gemiddeld 6-8 behandelingen wordt de toekomstige haargroei gestopt en vindt er gewoonlijk een haarvermindering van 80% plaats.

Huidadviezen

Iedere huid is anders. De een heeft een droge huid en de ander juist een vette huid. Wij adviseren u graag over de verzorging van uw huid. Ook informeren we over aandoeningen.

Huidverjonging (skin rejuvenation)

Een jonge en frisse uitstraling, dat willen we allemaal zo lang mogelijk behouden. Dit is niet eenvoudig omdat onze huid in de loop der jaren veroudert. Dit gebeurt onder meer door blootstelling aan zonlicht en een verminderde productie van collageen.

 

Skinlab Eindhoven Huid- en Oedeemtherapie biedt verschillende behandelingen aan voor huidverjonging. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Littekentherapie

Na een trauma door een ongeval, brandwond of operatie kunnen littekens overblijven die pijnlijk zijn, jeuken, dikker worden of verkleefd raken aan het onderliggende weefsel. In Skinlab Eindhoven Huid- en Oedeemtherapie kunnen wij met littekenmassage, de skinpen en speciale littekenpleisters een deel van deze klachten verminderen. Daarnaast kan camouflage een mogelijkheid zijn om de littekens minder opvallend te maken.

Manuele lymfedrainage / oedeemtherapie

In de meeste gevallen treedt lymfoedeem op na een beschadiging van de lymfevaten of de lymfeklieren als gevolg van een operatie, bestraling, trauma of een ziekte. Lymfoedeem begint vaak met een gevoel van spanning in de huid door bijvoorbeeld een zwelling van een arm of been. 

 

De behandeling hiervan noemen we manuele lymfedrainage, maar wordt ook wel oedeemtherapie genoemd. Met behulp van speciale massagetechnieken stimuleren we de lymfe-afvloed. Daarnaast maken we gebruik van zwachteltechnieken en een lymfapress om het oedeem onder controle te krijgen. Ook kan eventueel endermologie worden gebruikt om het oedeem onder controle te krijgen.

 

Ook zijn er meerdere zelfzorgtechnieken waarin wij u kunnen ondersteunen.

Huidproblemen

Tijdens een eerste consult nemen wij een anamnesegesprek met u af. Hierbij bekijken en bespreken we uw klachten. Aan de hand van de bevindingen stellen wij een behandelplan op. Aan een intake zijn geen kosten verbonden indien u direct overgaat tot behandelen. Uw huidtherapeut zal u hierover toelichten. 

Zwachtelen

Als u last heeft van oedeem, kan zwachtelen uitkomst bieden. Dit is afhankelijk van de mate van het oedeem. In de meeste gevallen is zwachtelen slechts tijdelijk en wordt hierna een passende elastische kous aangemeten, waarmee het oedeem in bedwang wordt gehouden.

 

Bij ambulante compressietherapie worden ledematen – in de meeste gevallen een arm of been – ingezwachteld. Hierbij is het belangrijk dat u in beweging blijft, zo wordt het oedeem sneller afgevoerd.

 

Wij maken ook gebruik van Farrowwrap en Readywrap om compressie te geven en oedeem te reduceren. Beide zijn zelf of door de thuiszorg te gebruiken.

Telefoon icoon

Meer weten over onze behandelingen of een afspraak maken? Neem contact op via 040 - 245 64 67 of stuur een bericht via de contactpagina.

Neem contact op