Huidproblemen zijn verleden tijd

Grote diversiteit aan huid- en oedeemtherapieën

Welk huidprobleem u ook heeft, in de Praktijk voor Huid- en Oedeemtherapie bieden we een grote diversiteit behandelingen. Er is (bijna) altijd wel een behandeling die voor u werkt. Mocht dat niet het geval zijn, dan kunnen we u ook doorverwijzen. We werken op verwijzing van uw huisarts of medisch specialist. Natuurlijk kunt u ook zelf contact met ons opnemen. Als blijkt dat behandeling inderdaad noodzakelijk is, nemen wij - indien nodig - contact op met uw arts.

Acnetherapie

Acne is één van de meest voorkomende huidaandoeningen. Het is een chronische ontsteking van de talgklier. Acne komt daarom het meest voor op plaatsen waar veel talgklieren zitten, zoals in uw gezicht, op uw rug, borst en schouders.

Deze aandoening is voor de patiënt vaak vervelend en wordt ervaren als zeer storend, in sommige gevallen kan dit zelfs leiden tot psychosociale problemen.

Er bestaan verschillende vormen van acne. De huidtherapeut bekijkt na het intakegesprek uw huid en stelt een behandelplan voor u op.

Veelal zal de behandeling bestaan uit een dieptereiniging van de huid door middel van glycolzuur of een biologische peeling. Vervolgens zullen de pustels (puistjes) op een steriele wijze leeg gemaakt worden en de comedonen (mee-eters) verwijderd worden. Soms is het gebruik van aanvullende en ondersteunende medicatie noodzakelijk.

We geven ook thuisadviezen om de huid op een juiste manier te reinigen en te verzorgen.

Camouflage

Camouflagetherapie bestaat uit het minder zichtbaar maken van storende huidkleurverschillen. We verdoezelen de verschillen door middel van camouflagecrèmes die veeg- en watervast zijn. Voorbeelden van storende kleurverschillen van de huid zijn onder meer:

  • wijnvlekken
  • littekens
  • vitiligo

Bij deze camouflagetherapie proberen we de aangedane huid op een zo natuurlijk en een onopvallende manier te camoufleren. Als de juiste kleur is gevonden leren wij u zelf de camouflage aan te brengen. Zo kunt u, indien gewenst, dagelijks zelf uw huid camoufleren.

Coagulatie

Met coagulatie kunnen we verschillende huidproblemen zoals roodverkleuringen, steelwratjes en ouderdomswratten verwijderen.

We maken hierbij gebruik van stroom en een dunne naald. Doordat de stroom door de naald gaat, ontstaat er warmte. Deze warmte zorgt er bijvoorbeeld voor dat een verwijd bloedvaatje dichtgebrand wordt.


Voor de steel- en ouderdomswratjes maken we gebruik van de Zapper. Hiermee kunnen we deze onschuldige huidaandoeningen gemakkelijk en snel verwijderen. Met de Zapper wordt de goedaardige huidaandoening voorzichtig weggebrand. Dit wordt vooral toegepast bij ouderdomswratten.

Dermapen

De dermapen is nieuw in de Praktijk voor Huid- en Oedeemtherapie. Het is een zeer effectieve manier om de huid een oppepper te geven. Ook kunnen we hiermee de vervelende littekentjes te lijf gaan die op uw huid kunnen achterblijven in de vorm van rest-acne.

De dermapen maakt gebruik van kleine vibrerende naaldjes die kleine kanaaltjes in uw huid maken. Zo kunnen we het serum dat we gebruiken in de huid sluizen, voor een nog beter effect. Hierna zal de huid zich op een natuurlijke wijze herstellen en wordt de aanmaak van collageen versneld.

Het herstelproces heeft tijd nodig. Na 2 tot 4 weken zal het resultaat geleidelijk zichtbaar worden.

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk voor verschillende doeleinden, zoals tegen:

  • de verslapte en verouderde huid
  • fijne lijntjes en rimpeltjes
  • specifieke lijntjes boven de lip
  • vergrote poriën
  • striae
  • littekens

Elastische kousen

Therapeutische elastische kousen, beter bekend als steunkousen, worden krijgt u bij spataderen, trombose, vochtophopingen en oedeem. Bij zwangere vrouwen worden steunkousen ook regelmatig preventief aangeraden. Een elastische kous hoeft niet altijd op gemaakt worden. De kousen zijn er in diverse soorten, maten en kleuren, ook in confectiematen.

Wij adviseren u graag bij de juiste keuze van een therapeutisch elastische kous. Daarvoor hebben we wel uw maat nodig om te zien of u in aanmerking komt voor een confectiemaat of dat het maatwerk wordt.

Elektrische epilatie

Overbeharing is een veel voorkomend probleem bij zowel mannen als vrouwen. In de Praktijk voor Huid- en Oedeemtherapie heeft u de keuze uit verschillende behandelingen om dit probleem permanent aan te pakken.

Eén daarvan is elektrische epilatie. Hierbij werken wij met een heel klein naaldje die we in het haarzakje laten zakken om het elektrisch te vernietigen.

Ellipse IPL/definitief ontharen

Met behulp van de Ellipse helpen we u definitief van uw ongewenste haargroei af.

IPL is een techniek die zich richt op het pigment van de haarwortel. Door middel van lichtstralen wordt er een bundel energie in uw huid ingebracht die door de haarwortel wordt aangetrokken. Deze energie zet zich om in warmte waardoor het haarzakje wordt vernietigd.

Aangezien de behandeling afhankelijk is van lichtabsorptie in het haarpigment en het pigment van de huid, is de behandeling het meest effectief bij donkere haren in combinatie met een lichte huid. Echter is het met het Ellipse-systeem mogelijk om allerlei haarsoorten en huidskleuren te behandelen. Zo kan de intensiteit van de lichtstraal worden aangepast aan elk huid- en haartype.

Huidadviezen

Iedere huid is anders. De een heeft een droge huid en de ander juist een vette huid. Wij adviseren u graag over de verzorging van uw huid. Ook informeren we over aandoeningen.

Huidverjonging (skin rejuvenation)

Een jonge en frisse uitstraling, dat willen we allemaal zo lang mogelijk behouden. Dit is niet eenvoudig omdat onze huid in de loop der jaren veroudert. Dit gebeurt onder meer door blootstelling aan zonlicht en een verminderde productie van collageen.

 

Huidverjonging door middel van een Ellipsebehandeling zal u een frissere uitstraling geven. Het veilige, zichtbare licht van het IPL-systeem zorgt ervoor dat pigmentvlekjes, rode vlekjes en storende vaatjes verminderen of verdwijnen. Na deze behandeling ziet uw huid er egaler uit.

 

De behandeling is niet pijnlijk, de meeste mensen vergelijken het gevoel met een elastiekje dat tegen de huid wordt geschoten, gevolgd door een warm gevoel dat even aanhoudt. De behandeling duurt ongeveer 20 minuten. Afhankelijk van de conditie van uw huid zijn 1 tot 3 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat.

Littekentherapie

Na een trauma door een ongeval, brandwond of operatie kunnen littekens overblijven die pijnlijk zijn, jeuken, dikker worden of verkleefd raken aan het onderliggende weefsel. In onze Praktijk voor Huid- en Oedeemtherapie kunnen wij met littekenmassage, de dermapen en speciale littekenpleisters een deel van deze klachten verminderen. Daarnaast kan camouflage een mogelijkheid zijn om de littekens minder opvallend te maken.

Manuele lymfedrainage / oedeemtherapie

In de meeste gevallen treedt lymfoedeem op na een beschadiging van de lymfvaten of de lymfklieren als gevolg van een operatie, bestraling, trauma of een ziekte. Lymfoedeem begint vaak met een gevoel van spanning in de huid door bijvoorbeeld een zwelling van een arm of been. Vaak voelt u zich dan ook moe.

De behandeling hiervan noemen we manuele lymfdrainage, maar wordt ook wel oedeemtherapie genoemd. Met behulp van speciale massagetechnieken stimuleren we de lymfe-afvloed. Daarnaast maken we gebruik van zwachteltechnieken en een lymfapress om het oedeem onder controle te krijgen.

Ook zijn er meerdere zelfzorgtechnieken waarin wij u kunnen ondersteunen.

Voor ieder huidprobleem een specifieke behandeling

Tijdens een eerste consult of nemen wij een anamnesegesprek met u af. Hierbij bekijken en bespreken we uw klachten. Aan de hand van de bevindingen stellen wij een behandelplan op. Aan een intake zijn geen kosten verbonden indien u direct overgaat tot behandelen.

Zwachtelen

Als u last heeft van oedeem, kan zwachtelen uitkomst bieden. Dit is afhankelijk van de mate van het oedeem. In de meeste gevallen is zwachtelen slechts tijdelijk en wordt hierna een passende elastische kous aangemeten, waarmee het oedeem in bedwang wordt gehouden.

Bij ambulante compressietherapie worden ledematen - in de meeste gevallen een arm of been - ingezwachteld. Hierbij is het belangrijk dat u in beweging blijft, zo wordt het oedeem sneller afgevoerd.

Wij maken ook gebruik van Farrowwrap en Readywrap om compressie te geven en oedeem te reduceren. Beide zijn zelf of door de thuiszorg te gebruiken.